torsdag 24. januar 2013

I USA har babyshower vært en tradisjon gjennom flere ti år, på samme måte som Valentinesday, Halloween og Thanksgiving. Nå er moten på vei inn til Europa og Norge, takket være tv serier som Sex og singelliv, One tree hill og Beverly hills. 
Tradisjonelt er det gode venninner eller familiemedlemmer som arrangerer babyshower til den vordende mor, og gir gaver til det kommende barnet. Tidligere var tradisjonen i USA at kun førstegangsfødende fikk en slik fest, da behovet for utstyr til barnet var størst, derav navnet babyshower. Nå er fokuset rettet på selve feiringen av den kommende mor, og gjøre den lange ventetiden til den gravide litt kortere. En fest med gode venninner står gjerne høyt på listen for den gravide. Hvor man kan snakke om barnet, graviditeten og den kommende fødselen.

Nå er det veldig vanlig å holde suprise party for den gravide, som da ikke har en anelse om at en fest med gode venner og gaver venter henne. Gjestene har gjerne dekorert rommet og spisebord med rosa, hvit eller blå pynt som symboliserer hvilket kjønn barnet er. Vanlig mat som serveres er lette retter som tapas, salater, supper ol. Og gjerne cupcakes,cakepops, kaker og annet godt på bordet. Nå er det også vanlig at hver enkelt gjest får en liten gave, da gjerne i en liten dekorativ eske evt gavepose, dette kan være gaver som sjokolade, pikekyss ol. Dette ligger ofte på plassen til gjestene ved bordet. Denne tradisjonen kjenner vi best fra bryllup. 
Det som er ekstra koselig med denne tradisjonen er at man holder samme tema gjennom hele dagen. Som er  baby relatert. De fleste velger som nevnt å holde seg til en farge, som går igjen i pynten, cupcakes og annet utstyr. Som foreksempel pompoms, gaveesker, tallerkener, ballonger, bleiekaker , duk og kopper. 
Dette har vi samlet sammen og selger i vår nettbutikk. Vi savnet en side der det er lett å finne fram til alt av delikat utstyr på en side. Samt enkel forklaring på hvordan lage den perfekte babyshower iform av 123 oppskrifter, og ikke minst masse inspirasjonsbilder. Vi har også brukt mye av samme utstyr til barnebursdager, dåp ol , dette er opp til deg.

Aktiviteter som å gjette kjønn, fødselsdato, smake på barnemat, mate hverandre med skje med bind for
 øynene er artige aktiviteter å finne på i en babyshower. Se mere under "Aktiviteter" på fanen vår. Her finner du flere morsomme leker og ideer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar