tirsdag 22. januar 2013

Babyshowerpikenes pikekyss





En enkel og kjempegod marengsoppskrift. Og veldig dekorativt å servere i  Babyshower. Selv har vi også laget pikekyss til bryllup, dåp og utdrikningslag.
 Her har vi brukt noen dråper rosa icingfarge i marengsen for å få den delikate rosafargen.



Pisk eggehviter stivt i ca 3-4 minutter. Tilsett sukker og pisk til marengsen er
stiv igjen. Tilsett melis og pisk den godt inn. 
Bland tilslutt i potetmel og vaniljesukker.
Nå skal du ha en tykk og blank marengs.
Sprøyt ut topper med en sprøytepose på bakepapirdekkede stekeplater.
140 grader i ca 50-60 minutter. Følg med, det kan variere fra ovn til ovn.

Tips:

La pikekyssene stå i ovnen til ovnen blir avkjølt.
Ha ovnsdøren på gløtt.



Du kan også lage marengskake (pavlova) ved å ha marengsen i en langpanne. Stekes på
140 grader i nederste rille i ca en time. Pynt med vaniljekrem, krem, jordbær, druer
eller annen frukt og bær du liker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar