Bland alt det tørre godt sammen og ha
det i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og tilsett melk. Varm opp blandingen
til temperaturen er ca 37 grader. Elt deigen i minst fem minutter i
kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plast og hev deigen i ca en time.
Trill deigen til en lang pølse og kjevle ut til et rektangel. Smør utover smøret og strø
sukker og kanel på toppen. Rull sammen og form til kringlefasong.
Etterhev i ca 20 min.
Stekes ved 225 grader i 15 min.
Avkjøles på rist
Smelt smøret, og la det avkjøles. Bland sukker, natron, v.sukker, o` boy og mel
godt sammen, bruk gjerne en sil for å unngå klumper.Bland kefir med smøret og hell det over det tørre.
Mikses i kjøkkenmaskin i ca 2 min.
Kle en langpanne med bakepapir og hell over røren. Stekes på 200 grader i nederste rille i
ca 30 min. Bruk en kakenål!
Som fyll kan du bruke hvilken som helst sjokoladekakeglasur. Selv foretrekker vi smørkrem:)
150 g mykt smør (romtemp)
3 ts vaniljesukker
5 ss kakao
3 ss kaffe
1 pk melis
Ha alle ingrediensene sammen, og kjør den i kjøkkenmaskinen
en god stund. Kremen skal være litt "fluffy".
Bre smørkremen på den avkjølte kakebunnen.
Og blir det for lenge å vente, kan man finne barnet i seg og
slikke bollen... grundig:)
*LyKkE*
Tips:
Vi brukte laktosefri fløte fordi noen av gjestene som kom er laktoseintolerant.
Og denne fløten har mye lenger holdbarhet.
Isteden for fløte kan du fint bruke vaniljekrem eller is istedenfor.
Vi lover at denne er syyykt god!
;)
Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg i røra mens du rører.
Tilsett det tørre litt og litt, vekselvis med fløten.
Vend inn revet sitronskall og sitronsaft.
Glasur:
4-5 dl melis
saften fra en halv sitron
litt melk
Ha røra i en 26 cm form.
180 grader midt i ovnen
i 40-45 min
Nyyt..
Greit og forvarme ovnen til ca 180 grader.
Pisk egg og sukker til det blir nesten hvitt.
Pisk egg og sukker til det blir nesten hvitt.
putt så i mel, kanel og bakepulver og bland det godt.
tilslutt tilsetter du smør, revne gulrøtter
Smør kakeform din og hell i røren.
tilslutt tilsetter du smør, revne gulrøtter
Smør kakeform din og hell i røren.
(dette er en ganskje stor røre, så går i langpanne)
Stek i ovnen i 40-55 minutter.
(kommer veldig an på ovnen)
Avkjøl på rist.
Glasur:
Rør sammen alle ingrediensene
Glasur:
Rør sammen alle ingrediensene
Kaka skal helst være helt avkjølt når du har på glasuren
Så er det bare og storkose seg med en av de beste gulrotkakene jeg har smakt.
Bland skinke, kokt pasta , hvitost, mais og purre sammen. Lag dressingen for seg selv.
Bland så dressingen inn i skinke og pasta blandingen.
La stå i kjøleskap i en times tid før servering.
Nytes med foccatia eller loff :)
For 4 personer
En topp tre oppskrift som blir en vinner hver gang
Pisk eggehviter stivt i ca 3-4 minutter. Tilsett sukker og pisk til marengsen er
stiv igjen. Tilsett melis og pisk den godt inn.
Bland tilslutt i potetmel og vaniljesukker.
Nå skal du ha en tykk og blank marengs.
Sprøyt ut topper med en sprøytepose på bakepapirdekkede stekeplater.
140 grader i ca 50-60 minutter. Følg med, det kan variere fra ovn til ovn.
Tips:
La pikekyssene stå i ovnen til ovnen blir avkjølt.
Ha ovnsdøren på gløtt.
Babyshowerpikenes cocktail er en god, rund og syrlig cocktail med fruktig smak.
Denne passer perfekt å servere jentene i en Babyshower, og skåle for den
gravide og babyen i magen.
Vi har valgt å ha den alkoholfri. Men skal den brukes i en annen sammenheng er det ikke
noe problem å tilsette 0,5 l rom eller vodka.
En artig variant er å fryse ned druer, og bruke disse som isbiter.
& aprikos extrakt
i en stor glassbolle.
Tilsett isbiter like før gjestene kommer.
Fruktcocktail eller jordbær ol
er dekorativt og veldig godt i denne drinken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar