fredag 2. august 2013

Nydelig kringle med fyll




En velsmakende kringle, basert på mormors oppskrift fra 1960 tallet.


Ingenting er som fersk nybakt kringlelukt som sprer seg i rommet



 Bland alt det tørre godt sammen og ha det i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og tilsett melk. Varm opp blandingen til temperaturen er ca 37 grader. Elt deigen i minst fem minutter i kjøkkenmaskin. 
Dekk bollen med plast og hev deigen i ca en time.
Trill deigen til en lang pølse og kjevle ut til et rektangel. Smør utover smøret og strø
sukker og kanel på toppen. Rull sammen og form til kringlefasong.
Etterhev i ca 20 min. 

Stekes ved 225 grader i 15 min. 
Avkjøles på rist

Tips:

Isteden for sukker og kanel som fyll kan du bruke nugatti, mandelmasse , vaniljekrem
eller syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar